9.0 / 10 | 6 waarderingen

Betaling en machtiging

Tegenwoordig valt de tandheelkundige hulp niet meer onder de basisverzekering voor personen vanaf 18 jaar. Als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding voor tandheelkundige hulp, dient u een aanvullende verzekering af te sluiten die de tandheelkundige behandeling dekt. Misschien dekt uw aanvullende tandartsverzekering niet alle onderdelen van de behandeling en zult u een deel zelf moeten betalen.

Voordat u behandeld wordt, dient u met onderstaande rekening te houden:

U heeft alleen een basisverzekering.

Indien u alleen in het bezit bent van een basisverzekering vragen wij u dan ook om een directe betaling te doen voor de behandeling.

Met uitzondering indien u onder de 18 jaar bent of bijzondere tandheelkundige behandeling heeft ondergaan.

U heeft een aanvullende tandheelkundige verzekering.

Indien u verzekerd bent voor tandheelkundige behandelingen zal Timko uw rekening overdragen aan ons administratiekantoor Fa-med. Zij dragen zorg voor uw nota’s. Deze firma zal de nota indienen bij uw verzekeraar. Wordt het totaalbedrag niet volledig vergoed door uw verzekeraar, zal er een nota naar u thuis worden verstuurd namens Fa-med of uw verzekeraar. Dit is afhankelijk van de voorwaarden die Famed met uw verzekeraar heeft afgesloten.

Behandeling met techniekkosten.

In het geval dat er een behandelplan is opgesteld, waarin technische handelingen zijn opgenomen zoals kronen, bruggen, protheses en implantaten en u komt niet in aanmerking voor een vergoeding door uw verzekeraar, dan vragen wij u om de vergoeding voor de betreffende technische handelingen aan te betalen. De overige kosten zullen op dezelfde manier worden gefactureerd zoals hiervoor is uitgelegd.

Betaling via Fa-med

Indien u onder de 18 jaar bent, bijzondere tandheelkundige behandeling heeft ondergaan of een tandartsenverzekering heeft dragen wij uw nota over aan factoringmaatschappij Fa-med. Fa-med dient uw nota in bij u verzekeraar en verzorgt uw eventuele particuliere rest nota. Wilt u betalingsafspraken maken, dan kan dit uitsluitend via Fa-med. Indien u betalingen niet voldoet binnen een bepaald termijn of veelvuldig te late betalingen voldoet, kan Timko uw nota niet meer overdragen naar Fa-med. Met tot gevolg dat u een betaling moet doen bij uw behandeling via contant of pin. De betaalde nota die u mee krijgt, kunt u alsnog zelf indienen bij uw verzekeraar.

Wilt u een betalingsregeling treffen met Fa-med, dan kunt u met Fa-med telefonisch contact opnemen via 0900-0882
Voor meer informatie zie; http://www.famed.nl/

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Machtiging bijzondere tandheelkunde

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een machtiging voor bijzondere tandheelkunde. Dit houdt in dat er na overleg en goedkeuring van uw zorgverzekeraar een vergoeding vrijkomt voor bijzondere tandheelkunde. In gevallen van bijzondere tandheelkunde moet u denken aan een bijzondere aandoening. Een veel voorkomende aandoening is een ernstig geslonken tandeloze kaak.

U kan dan in aanmerking komen voor implantaten om zo de functie van de prothese te behouden. Onder bijzondere tandheelkunde valt ook een orthodontie behandeling of het vervaardigen van een prothese.

Indien u in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkunde zal Timko een machtigingsaanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze aanvraag zal worden beoordeeld door uw verzekeraar. Het kan zijn dat uw verzekeraar een persoonlijke diagnose wilt doen bij u. U kan dan worden uitgenodigd op het spreekuur bij uw eigen verzekeraar.

Zodra er een goedkeuring op de machtiging wordt afgegeven, kunt u op uw aangeven de behandeling laten starten. Wanneer wij een afwijzing ontvangen op de aanvraag zullen wij in gesprek gaan met uw verzekeraar voor een herbeoordeling.

Openingstijden

Maandag – Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Lunchpauze: 12.30 – 13.30 uur

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ