De voordelen van poetsen met een elektrische tandenborstel

 In Blogberichten

Poetst u met een gewone handtandenborstel, een elektrische borstel of wisselt u  het af? Om uw gebit in goede gezondheid te houden, kunt u ervoor kiezen om uw tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Wist u bijvoorbeeld dat een elektrische tandenborstel geschikter is voor de mondhygiëne dan een gewone handtandenborstel? Wij zetten de voordelen van elektrisch poetsen op een rijtje.

1. Een elektrische tandenborstel verwijdert 2 keer zoveel tandplak

De kop van een elektrische tandenborstel maakt duizenden bewegingen per minuut, terwijl u met een handtandenborstel in één minuut tot maar een paar honderd bewegingen komt. Hierdoor kan een elektrische borstel meer tandplak verwijderen dan u ooit zal lukken met een handtandenborstel. De ronddraaiende beweging zorgt ervoor dat er 2 keer zoveel tandplak wordt verwijderd. Dit helpt tandproblemen, zoals gaatjes, te voorkomen.

2. Een elektrische tandenborstel slaat geen plekje over

De kleine, roterende kop van een elektrische tandenborstel heeft een groter bereik dan een gewone tandenborstel. Erg handig, want zo komt u op plekken in uw mond die anders wellicht overgeslagen zouden worden. Tussen uw kiezen, achter uw tanden: elk plekje wordt meegenomen.

3. Een elektrische tandenborstel poetst comfortabel

Een elektrische tandenborstel is niet alleen erg goed voor het gebit; u kunt er ook nog eens erg gemakkelijk en comfortabel mee tandenpoetsen. Deze borstel maakt namelijk automatisch al de benodigde poetsbeweging, zodat u dit niet zelf meer hoeft te doen. Uw enige taak is om ervoor te zorgen dat er geen enkele tand of kies overgeslagen wordt. Daarnaast is de borstel ook nog eens erg prettig om vast te houden: de handgreep is afgestemd op de vorm van uw hand en dat zorgt voor meer comfort tijdens het poetsen.

4. Een elektrische tandenborstel houdt bij hoe lang u poetst

Poetst u uw tanden altijd precies twee minuten? De kans is groot dat u het helemaal niet bijhoudt. Het goede nieuws is dan ook: de meeste elektrische tandenborstels hebben een ingebouwde timer en houden dus bij hoe lang u poetst. De borstel stopt dan bijvoorbeeld even met draaien of maakt een geluidje: op deze manier weet u dat u twee minuten aan het poetsen bent en het tijd is om te stoppen!

5. Een elektrische tandenborstel vermindert problemen met tandvlees

Een elektrische tandenborstel zorgt voor minder schade aan uw tandvlees en glazuur. Dit komt omdat er op de elektrische borstel een poetsdruksensor zit. Poetst u te krachtig? Dan stopt de borstelkop met draaien. Het te hard poetsen van tanden en tandvlees kan ervoor zorgen dat het tandvlees geïrriteerd raakt. Het resultaat van een elektrische tandenborstel: geen geïrriteerd tandvlees meer.

Voor een optimale mondgezondheid is het zeer belangrijk dat u uw tandenborstel op de juiste manier gebruikt. Wilt u weten hoe u een gezond gebit kunt houden? De tandartsen van Tand- en Mondzorg kliniek Timko adviseren u graag.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ