Instructies na de ingreep

 In

Na de ingreep is het van belang om de kaak waar de implantaat is geplaatst te koelen voor ongeveer 30 minuten. Dit om zwelling tegen te gaan. Ondanks het koelen kan er toch een zwelling blijven tot 5 dagen na de ingreep. Ook kan het voorkomen dat u bloeduitstortingen krijgt in het gezicht. Deze verdwijnen vanzelf na ongeveer een week.

Niet uitgebreid spoelen de eerste 48 uur. Zo voorkomt u dat u het bloedstolsel verwijdert en dat de wond weer gaat bloeden. Blijft de wond bloeden tot 2 uur na de ingreep dan heeft u een

nabloeding en moet u dringend terug komen naar de praktijk. Zijn wij niet meer bereikbaar dan moet u de nooddienst benaderen en melden dat het om een nabloeding gaat.

Geen lichamelijke inspanningen verrichten de eerste 5 dagen. Indien er antibiotica is voorgeschreven, de gehele kuur afmaken. Als u normaal bloedverdunners gebruikt, mag u de dag na de ingreep weer starten, tenzij uw arts/specialist het anders voorschrijft.

De eerste 3 dagen niet te koud, te warm of scherp voedsel of drinken innemen. Zacht voedsel is een aanrader. Na twee weken kunt u vast voedsel langzaam opbouwen.

Afhankelijk van de omvang van de behandeling zal uw behandelend arts u instrueren of u de prothese direct mag gebruiken of voor een korte periode van het gebruik moet afzien.

Het tandvlees waar de implantaat(en) is geplaatst moet u na 3 dagen voorzichtig met een zachte borstel poetsen.

2 Weken na de ingreep moet u terugkomen voor het verwijderen van de hechtingen.

Indien u rookt of alcoholische dranken nuttigt moet u stoppen tot na een week na de ingreep.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ