Nazorg

 In

Goede dagelijkse verzorging is een belangrijke voorwaarde om de implantaten en de voorziening in goede conditie te houden.

Bij een prothetische voorziening moet u minimaal 2x per dag uw tandvlees en stegconstructie poetsen met een zachte borstel en tandpasta zonder fluoride. Rondom de implantaat inclusief het tandvlees moet u met een raggertje borstelen. De prothese kunt u met groene zeep schoonmaken. En 1x in de week in een bakje met half om half water en azijn een nachtje laten weken om aanslag te verhelpen.

Bij een kroon of een brug op een implantaat moet u met een speciale flosdraad en een raggertje het tandvlees en het implantaat schoonmaken.

U zult 1x per jaar op controle moeten blijven komen. Het tandvlees, de implantaat en de eventuele constructie wordt beoordeeld. En daar waar nodig is wordt het behandeld/schoon gemaakt. Het implantaat kan alleen worden beoordeeld door het maken van een röntgenfoto.

Ondanks dat u nu implantaten heeft, heeft uw tandvlees verzorging nodig. En indien u een prothese heeft nog altijd onderhoud nodig in verband met slijtage of veranderingen van uw kaak.

Bij een goede mondhygiëne en regelmatige controle kunnen de implantaten jarenlang meegaan. Alleen samen met u kunnen wij de optimale conditie behouden van uw implantaten.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ