Stap 2: Het plaatsen van de beugel

 In

In de actieve fase worden de tanden en de kaak gecorrigeerd naar de juiste positie door middel van een beugel. Het soort beugel dat geplaatst wordt, is geheel afhankelijk van het gestelde doel in het behandelplan. Hierbij maken wij onderscheid tussen de vastzittende en de uitneembare beugel:

De vastzittende beugel

Bij een vaste beugel worden er slotjes – ook wel brackets genoemd – vastgemaakt aan de tanden. Dit wordt gedaan met lijm die met behulp van uv-licht uithardt. Wanneer de slotjes zijn geplaatst, wordt er een draad door de slotjes heen gehaald die de tanden op de juiste plek duwt.

 De uitneembare beugel

Een uitneembare beugel wordt door uw orthodontist in Eindhoven op maat gemaakt. De beugel wordt periodiek aangespannen, afhankelijk van het doel. De meest voorkomende uitneembare beugels zijn de buitenboordbeugel, de lipbumper en de aktivator.

De brackets kunnen bestaan uit metalen brackets of keramische/transparante brackets. Bij het plaatsen van apparatuur worden materiaal en techniekkosten berekend. De tarieven verschillen per materiaalsoort.

 Aligner Invisalign

Doorzichtige op maat gemaakte vacuümgevormde hoesjes  dat over het gebit wordt geplaatst. Dit moet iedere dag worden gedragen en om de 1-2 weken vervangen worden voor een nieuw hoesjes. Vanuit de beginstand van de tanden en kiezen werk je naar een vastgelegde eindstand van de tanden en kiezen. Doormiddel van de verschillende hoesjes worden er keer op keer correcties uitgevoerd op de stand van de tanden en kiezen; tanden en kiezen verplaatsen of draaien indien nodig. Het grote voordeel van aligners is dat de mondgezondheid niet wordt bemoeilijkt. Doordat je de aligner heel gemakkelijk zelf kunt verwijderen, kan je altijd goed poetsen, flossen en rageren.

‘De orthodontisten zijn vriendelijk en zeer vakkundig. Er is een duidelijk behandelplan opgesteld, waardoor mijn dochter in twee jaar een prachtig gebit heeft gekregen.’

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ