Slechte adem, weg ermee!

 In Blogberichten

Veel mensen voelen zich onzeker over hun adem. Ook bij anderen durven ze er vaak niets van te zeggen: zelfs vrienden spreken elkaar hier zelden over aan. Een slechte adem ontstaat door bacteriën in de mond: deze kunnen een zwavelhoudende lucht produceren, wat zorgt voor een onaangename geur. Het is daarom belangrijk om serieus bezig te zijn met uw mondhygiëne.

Schone tanden

Tanden die vies zijn ruiken ook niet fris. Poets uw tanden daarom twee keer per dag, twee minuten lang. Dit kan zowel met een elektrische- als met een simpele tandenborstel. Een elektrische tandenborstel werkt het best in combinatie met een kleine, zachte borstelkop.

Ook tussen uw tanden

Het is belangrijk om naast het poetsen ook de holtes tussen uw tanden te reinigen. Etensresten en tandplak hopen zich vaak op in deze holtes en gaan vervolgens rotten. Door uw mond met flosdraad, tandenstokers en tandenragers schoon te maken, reinigt u ook tussen uw tanden. Het gebruik van deze hulpmiddelen kunt u het best afstemmen met uw tandarts of mondhygiënist: zij weten het best wat bij uw gebit past.

Overdadige mondhygiëne

Neem twee keer per dag de tijd voor uw mondhygiëne. Hard en vaak poetsen is schadelijk voor uw tanden en tandvlees. Ook verkeerd flossen, ragen of stoken is schadelijk: uw tandvlees kan hierdoor bloeden. Lees daarom hoe u mondhygiëne op de juiste manier aanpakt of vraag het aan een specialist.

Langdurige slechte adem

Een stinkende adem is vaak van korte duur. Na het eten van knoflook of het drinken van koffie kan uw adem hier enige tijd naar ruiken. Deze knoflook- of koffielucht is meestal al weg na een keer goed reinigen. Bij langdurige slechte adem of een slechte adem zonder aanwijsbare oorzaak is het verstandig uw tandarts te raadplegen. Deze specialist kan controleren waar de vieze geur vandaan komt. Maak in dit geval vandaag nog een afspraak.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ