Implantaten specialist Eindhoven

Het missen van een tand of kies kan voor veel ongemakken zorgen tijdens het eten en met lachen. Een implantaat geeft u de mogelijkheid om weer ongehinderd te lachen, praten en eten. Voor het plaatsen van implantaten kunt u bij de kaakchirurg van Timko in Eindhoven terecht. U profiteert bij Timko van:

Jarenlange specialistische ervaring

Nieuwste technologieën en apparatuur

Persoonlijke zorg zonder wachttijden

Natuurlijk resultaat

Wilt u weten of een implantaat ook mogelijk is voor uw gebit?
Neem vrijblijvend contact op.

De implantaten behandeling

De tandheelkundige zorg heeft in de afgelopen jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt waardoor het plaatsen van een implantaat een stuk sneller en effectiever is geworden. U moet er echter op voorbereid zijn dat het een lang en intensief traject kan zijn waarbij u in het begin regelmatig voor controle terug moet komen. Het plaatsen van een implantaat is een kostbaar maar duurzaam proces. Afhankelijk van uw situatie kan de behandeling kunt hiervoor een vergoeding bij uw verzekeraar aanvragen. De implantoloog van Timko zal u hier tijdens de volgende fases uitgebreid op voorbereiden en in begeleiden:

Intake gesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek in Eindhoven zal er naar aanleiding van uw wensen en het onderzoek bepaald worden of implantaten voor u geschikt zijn. Wij adviseren om een bekende mee te nemen naar het gesprek. Twee personen horen immers meer dan één. Bij het plaatsen van implantaten spelen een aantal aspecten een belangrijk rol. Zo wordt er rekening gehouden met:

 • Uw persoonlijke gezondheid
 • De conditie van uw kaakbot
 • De bereidheid uw gebit goed te onderhouden
 • De gezondheid van uw overige tanden en tandvlees

Wanneer implantaten een passende oplossing voor u zijn stelt de specialist het behandelplan op. Timko zal hierbij uw wensen volledig in acht nemen en u tijdens het gehele proces van implanteren begeleiden. Naar aanleiding van dit behandelplan zal er een machtigingsaanvraag naar uw verzekeraar verstuurd worden. Bij goedkeuring zal de implantoloog over gaan tot het plaatsen van de implantaten.

Het plaatsen van een implantaat

De Timko specialist in Eindhoven zal de implantaten inbrengen onder plaatselijke verdoving. Wanneer deze is ingewerkt wordt u naar de operatiekamer gebracht. Hier wordt uw gezicht steriel afgedekt.

Door middel van een kleine incisie zal het tandvlees worden open gemaakt. Afhankelijk van de hoeveelheid implantaten, zullen er een aantal kleine gaatjes worden geboord in het kaakbot, waar de implantaten inpassen.

De implantaten worden in het kaakbot geschroefd waarna het tandvlees weer dicht wordt gehecht. Op dat moment is het implantaat dus niet zichtbaar.

Controleren van het implantaat

Na de behandeling wordt er nog 1 röntgenfoto gemaakt om te beoordelen of het implantaat juist is geplaatst. U mag direct na de ingreep weer naar huis. Wij adviseren u om niet zelfstandig naar huis te gaan. De volgende dag wordt u gevraagd terug te komen voor de wondcontrole en indien u een prothese heeft wordt de bestaande prothese aangepast.

Het is verstandig de eerste twee weken na de behandeling uw voedsel aan te passen om gevoeligheid van het tandvlees te voorkomen.

Plaatsing prothese, kroon of brug

3-6 maanden na plaatsing van de implantaten heeft u opnieuw een afspraak voor de tweede fase. Deze tijd is nodig om het kaakbot de kans te geven om het implantaat vast te groeien. Tijdens deze tweede fase van de behandeling zullen de implantaten worden vrij gelegd door middel van een kleine incisie onder lokale verdoving. Vervolgens zullen deze worden voorzien van een opbouw of prothese.

Indien het gaat om een kroon of brug dan zal een tijdelijke noodvoorziening worden gemaakt, totdat de definitieve kroon of brug vervaardigd is.

Nazorg

Na het plaatsen van de implantaten en prothese is een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle van groot belang. Uw Timko specialist zal door middel van foto’s en het controleren van de implantaten en mondgezondheid er op toezien dat er geen problemen optreden.

Neem direct contact op met Timko indien:

 • Het bloeden niet stopt
 • Uw lichaamstemperatuur boven de 39 graden komt

Een implantaat

Indien u een of meerdere gebitselementen bent verloren kan dit nadelige gevolgen hebben voor het bijten en kauwen. Implantaten zijn een permanente en vaste vervanging van een afwezige tandwortels die in de kaak worden geplaatst. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal waar bot zich aan hecht en dienen als fundament voor een kroon, brug of (klik)prothese.

Het grote voordeel van een implantaat is dat het zich beperkt tot waar het probleem zich bevindt. De functie van het kaakbot wordt hersteld. Bovendien wordt het slinken van het kaakbot tegen gegaan. Zo blijft de vorm van de kaak in tact.

De kenmerken van een implantaat op een rij:

 • Zorgeloos praten, eten en lachen
 • Natuurlijk ogend en voelend resultaat
 • Geen kleefpasta nodig voor gebitsprotheses
 • Implantaten vormen een stabiel fundament

Of het nu gaat om de vervanging van één tand, meerdere tanden of het maken van een vastzittende prothese: bij Timko in Eindhoven hebben wij voor ieder probleem een oplossing.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Wat moet u nog meer moet weten over een implantaten behandelingen

Pijn of gevoeligheid

U zult, dankzij de plaatselijke verdoving, niets van de behandeling voelen. Na de behandeling kunt u pijn ervaren waartegen u pijnstillers voorgeschreven krijgt. Na de ingreep is het daarom van belang om de kaak waar het implantaat is geplaatst ongeveer 30 minuten te koelen. Dit gaat de zwelling tegen. Ondanks het koelen kan er tot 5 dagen na de ingreep een zwelling blijven. Ook kan het voorkomen dat u bloeduitstortingen krijgt in het gezicht. Deze verdwijnen na ongeveer een week.

Kosten implantaat

Een implantaat is een zeer duurzame oplossing omdat ze net zoveel onderhoud vereisen als een natuurlijke tand. Bovendien kan een implantaat, mits het goed onderhouden wordt, levenslang meegaan. De kosten kunnen in het begin hoger oplopen maar op de lange termijn is het een goede investering. Het uiteindelijke totaalbedrag is afhankelijk van uw situatie. Uw specialist zal u daarom op voorhand een indicatie geven zodat u weet waar u aan toe bent.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt uw implantaten wanneer er sprake is van tandeloze en sterk geslonken kaakbot. Dit geldt voor 2 implantaten in de onderkaak en 4 implantaten in de bovenkaak. Indien u nog tanden/kiezen heeft in de kaak komt u niet aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering.

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding dient er een machtigingsaanvraag ingediend te worden bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal hiervoor 2 röntgenfoto’s en een behandelplan met een begroting nodig hebben. Timko zal dit voor u verzorgen. Uw verzekeraar brengt u vervolgens schriftelijk op de hoogte of de behandeling vergoedt zal worden.

De duur van de aanvraag verschilt per verzekeraar. Gemiddeld duurt dit 4 tot 6 weken.

Zichtbaar verschil

Tegenwoordig kunnen tanden en kiezen zo worden gemaakt dat er vrijwel geen verschil zichtbaar is met uw eigen tand. Dankzij nieuwe technologieën zal het verschil amper zichtbaar zijn; u kunt dus zorgeloos lachen.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.30uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ