Uw orthodontist in Eindhoven

De orthodontisten van Timko in Eindhoven zorgen er met behulp van een beugel voor dat uw tanden en kiezen recht gezet worden, zodat u weer vrij durft te lachen. Naast dat u zichzelf zelfverzekerder voelt met een mooi gebit, hebben op elkaar passende tanden ook een positieve invloed op uw gezondheid. Zo kunt u met rechte tanden en kiezen beter kauwen, wordt poetsen eenvoudiger en blijven uw tanden en kiezen mooi en gezond.

Meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van orthodontie

Sinds 2010 gecertificeerd Invisalign gebruikers

Het behandelproces

Gedurende twee of drie jaar zet onze orthodontist in Eindhoven uw tanden recht met behulp van (verschillende) beugels. Gedurende het proces doorloopt u de volgende vier stappen:

Stap 1: Het intakegesprek

Gedurende het eerste consult worden uw wensen in kaart gebracht, zodat de orthodontist hier tijdens het behandelproces rekening mee kan houden. Vervolgens voert de orthodontist een onderzoek uit naar de stand van de kaak en het gebit om de mogelijkheden voor u te bepalen.

Als de orthodontist concludeert dat een beugel nodig is, worden er röntgenfoto’s gemaakt. Tevens dient u te happen om gebitmodellen te maken. Op basis van de foto’s en de gemaakte modellen stelt de orthodontist een plan op. Tijdens een vervolgconsult bespreekt de orthodontist dit plan – inclusief een kostenbegroting – uitgebreid met u. Wanneer de orthodontist en u het eens zijn over het voorgestelde behandelplan, maken wij een afspraak om de beugel te plaatsen.

Stap 2: Het plaatsen van de beugel

In de actieve fase worden de tanden en de kaak gecorrigeerd naar de juiste positie door middel van een beugel. Het soort beugel dat geplaatst wordt, is geheel afhankelijk van het gestelde doel in het behandelplan. Hierbij maken wij onderscheid tussen de vastzittende en de uitneembare beugel:

De vastzittende beugel

Bij een vaste beugel worden er slotjes – ook wel brackets genoemd – vastgemaakt aan de tanden. Dit wordt gedaan met lijm die met behulp van uv-licht uithardt. Wanneer de slotjes zijn geplaatst, wordt er een draad door de slotjes heen gehaald die de tanden op de juiste plek duwt.

 De uitneembare beugel

Een uitneembare beugel wordt door uw orthodontist in Eindhoven op maat gemaakt. De beugel wordt periodiek aangespannen, afhankelijk van het doel. De meest voorkomende uitneembare beugels zijn de buitenboordbeugel, de lipbumper en de aktivator.

De brackets kunnen bestaan uit metalen brackets of keramische/transparante brackets. Bij het plaatsen van apparatuur worden materiaal en techniekkosten berekend. De tarieven verschillen per materiaalsoort.

 Aligner Invisalign

Doorzichtige op maat gemaakte vacuümgevormde hoesjes  dat over het gebit wordt geplaatst. Dit moet iedere dag worden gedragen en om de 1-2 weken vervangen worden voor een nieuw hoesjes. Vanuit de beginstand van de tanden en kiezen werk je naar een vastgelegde eindstand van de tanden en kiezen. Doormiddel van de verschillende hoesjes worden er keer op keer correcties uitgevoerd op de stand van de tanden en kiezen; tanden en kiezen verplaatsen of draaien indien nodig. Het grote voordeel van aligners is dat de mondgezondheid niet wordt bemoeilijkt. Doordat je de aligner heel gemakkelijk zelf kunt verwijderen, kan je altijd goed poetsen, flossen en rageren.

‘De orthodontisten zijn vriendelijk en zeer vakkundig. Er is een duidelijk behandelplan opgesteld, waardoor mijn dochter in twee jaar een prachtig gebit heeft gekregen.’

Stap 3: Tussentijdse controles

Er vindt iedere vier tot zes weken een controle plaats. Tijdens de controles kijkt de orthodontist of er genoeg voortuitgang wordt geboekt.  Indien nodig wordt uw beugel eventueel bijgesteld. Zo kan de orthodontist een vaste beugel extra aanspannen en kan de losse beugel iets worden gebogen voor een optimaal resultaat. Bovendien wordt er tijdens de controles gecheckt of de mondhygiëne goed is. Tot slot maakt u een nieuwe afspraak.

Stap 4: Het eindresultaat

Als alle tanden en kiezen op de juiste plek staan, gaan we over op de retentiefase. Er is namelijk na het verplaatsen van de tanden en kiezen een kans dat het gebit wil teruggroeien naar de oude stand. De retentiefase zorgt er in deze gevallen voor dat de tanden en kiezen op de juiste plek blijven staan. Om dit tegen te gaan wordt er aan de binnenkant van de boven- en ondertanden dunne metalen draadjes (ook wel spalkjes genoemd) geplaatst die ervoor zorgen dat het gebit stabiel blijft. In enkele gevallen kan het voorkomen dat er na een half jaar een losse gehemelteplaat gedragen moet worden, dit hoeft alleen ’s nachts.

Tarieven orthodontie 2018

De kosten van een orthodontiebehandeling zijn geheel afhankelijk van de situatie van uw gebit. De prijzen voor orthodontische zorg worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder vindt u de belangrijkste prijzen voor het plaatsen van een beugel bij onze orthodontist in Eindhoven. Een uitgebreid overzicht betreft de tarieven van onze orthodontist vindt u terug op onze tarievenpagina.

ONDERZOEK EN DIAGNOSTIEK

PRIJS

Eerste consult orthodontie

€ 21,78

Vervolgconsult orthodontie

€ 21,78

Controlebezoek

€ 13,65

Maken gebitsmodellen

€ 16,71

BEHANDELING ORTHODONTIST

PRIJS

Plaatsen beugel vanaf

€ 112,68

Beugelconsult vanaf

€ 28,53

Vergoeding van een orthodontische behandeling door de verzekering

Een orthodontische behandeling wordt veelal vergoed door de aanvullende verzekering voor kinderen tot 18 jaar. Informeer bij uw zorgverzekeraar in hoeverre de gemaakte kosten worden vergoed door uw verzekeringsmaatschappij.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Maak kennis met onze orthodontisten

  • Dr. D.I. Cojocaru Orthodontist

    “Goede samenwerking met de patiënt is het sleutelwoord bij succesvolle orthodontie.”

  • Dr. G. Tsorovas Orthodontist

    “Goede samenwerking met de patiënt is het sleutelwoord bij succesvolle orthodontie.”

Wat moet u nog meer weten over een orthodontische behandeling?

Onderstaand vindt u overige informatie betreft een orthodontische behandeling.

Een beugel voor volwassenen en kinderen

Orthodontie is niet alleen voor kinderen. Op dit moment is zelfs meer dan een kwart van de patiënten boven de 18 jaar. Voor iedere leeftijd en situatie is er een op maat gemaakte behandeling mogelijk.

Tanden poetsen

Ook met een beugel is een gezond gebit zeer belangrijk. Gelukkig kunt u ook met beugel gewoon uw tanden poetsen. Voor sommige soorten beugels is hier een speciale tandenborstel nodig. Uw orthodontist geeft u hierin uitgebreid advies.

Wat voel je van een beugel?

De last die u van de beugel heeft, verschilt per persoon. De eerste dagen is het wennen om een beugel in uw mond te hebben. Ook wanneer de orthodontist de beugel bijstelt, kunnen de tanden de eerste dagen gevoelig zijn.

Tarieven

De tarieven van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van het behandelplan. Uw orthodontist schetst van te voren een overzicht van de kosten, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Vergoeding

Een beugel wordt enkel vergoed uit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige afwijking met medische indicatie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van uw verzekeraar zal uw behandeling dan (gedeeltelijk) worden vergoed.

Eetgewoonten

Bij een vaste beugel is het belangrijk dat uw eetgewoontes aangepast worden om beschadiging te vorkomen. Zo wordt het eten van snoep en harde, taaie of kleverige dingen afgeraden. Daarnaast moet er extra uitgekeken worden met stevige voedingsproducten zoals appels.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.30uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ