Meer ervaringen op Klantervaringen.nl

Kunstgebit Eindhoven

Wanneer er in uw gebit veel tanden ontbreken of uw tanden van slechte kwaliteit zijn, biedt een kunstgebit uitkomst. In de moderne praktijk van Tand- en Mondzorg Kliniek Timko in Eindhoven werken tandartsen met jarenlange ervaring op het gebied van gebitsprotheses en geniet u de volgende voordelen:

Moderne praktijk met de nieuwste apparatuur

Ervaren specialistische tandartsen

Centraal gelegen kliniek in het centrum van Eindhoven

De behandeling

Het aanmeten van een kunstgebit is een intensieve behandeling, omdat alle tanden en kiezen getrokken worden. U leest hier over de verschillende behandelstappen.

Stap 1: wensen bespreken en afdrukken maken

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u met de tandarts uw wensen voor uw nieuwe gebit. Samen nemen jullie de vorm en kleur van uw nieuwe tanden en tandvlees door. Ook maakt de tandarts afdrukken van uw gebit. Deze afdrukken worden later door de tandtechnicus gebruikt om het kunstgebit te maken.

Stap 2: verwijderen van tanden en kiezen en plaatsen van noodprothese

Wanneer u nog tanden en kiezen heeft, worden deze door de tandarts getrokken. Meestal zijn hier meerdere afspraken voor nodig, zodat uw tandvlees tussendoor kan herstellen. Wanneer alle tanden en kiezen zijn verwijderd, plaatst de tandarts direct een tijdelijke volledige prothese (noodprothese). Deze draagt u vier tot zes maanden. De noodprothese wordt gemaakt met behulp van de afdruk die de tandarts heeft gemaakt tijdens uw eerste tandartsbezoek.

Stap 3: dragen noodprothese

Op het moment dat de noodprothese bij u wordt geplaatst, sluit deze goed aan op uw kaakbot. Doordat de wortels zijn verwijderd gaat het kaakbot echter slinken en neemt het een andere vorm aan. Daarom zult u merken dat u meerdere malen terug moet komen bij uw tandarts voor het opvullen en bijslijpen van de noodprothese. Hoe vaak dit nodig is, verschilt per persoon.

Stap 4: aanmeten en plaatsen definitieve prothese

Zodra het kaakbot een redelijk stabiele vorm heeft aangenomen, meet de tandarts u de definitieve volledige prothese aan. De tandarts neemt weer afdrukken van de kaak waarmee de tandtechnicus een proefmodel (wasopstelling) maakt. Na eventuele correcties maakt de tandtechnicus de definitieve prothese gereed.

Stap 5: controle

Laat door de tandarts twee keer per jaar uw kunstgebit controleren, zo voorkomt u dat de protheses los gaan zitten. Door slijtage heeft u meestal na tien jaar een nieuw gebit nodig.

[wpseo_breadcrumb]

Wanneer heeft u een kunstgebit nodig?

De tandarts adviseert u alleen in het uiterste geval een kunstgebit, dat wil zeggen: als andere behandelingen waarbij uw eigen gebit (deels) behouden blijft niet mogelijk zijn. Soms is het niet direct nodig om over te stappen naar een volledige gebitsprothese en zijn klachten te verhelpen met een partiële gebitsprothese. Klachten waar u aan kunt denken zijn:

Moeite met praten door ontbreken van tanden

Pijnklachten

Moeite met eten door ontbreken van tanden

Kunstgebit of klikgebit

Het kunstgebit plaatst u over uw tandvlees, maar het zit toch stevig vast doordat het volledig op maat is gemaakt. Bij een klikgebit plaatst de tandarts implantaten in het kaakbot waar het gebit aan vast wordt geklikt. Welk type gebitsprothese geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Schoonmaken van kunstgebit

Net als uw gewone tanden, maakt u uw kunstgebit dagelijks schoon. Gebruik hiervoor geen tandpasta, maar speciale reinigingsmiddelen of een milde zeep. Pas bij het schoonmaken van het gebit op dat het niet uit uw handen valt, het gebit kan breken als het op een harde vloer valt. Uw tong en tandvlees kunt u nog steeds schoonmaken met een gewone tandenborstel.

Vergoeding kunstgebit

De noodprothese, het definitieve kunstgebit en eventuele aanpassingen aan de prothese worden vergoed vanuit uw basisverzekering.

Vergoeding noodprothese: vanuit uw basisverzekering (75% vergoeding, exclusief eigen risico/bijdrage).

Definitieve volledige prothese: vanuit uw basisverzekering (75% vergoeding, exclusief eigen risico/bijdrage).

Het rebasen (weer aansluitend laten maken) van de volledige prothese wordt vergoed uit uw basisverzekering (100% vergoeding, exclusief eigen risico/bijdrage).

Daarnaast heeft u recht op twee maanden nazorg bij uw tandarts na plaatsing van de prothese en kunt u na vijf jaar een volledig nieuwe prothese krijgen (75% vergoeding, exclusief eigen risico/bijdrage). Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van uw gebitsprothese.

Contact opnemen met Tand- en Mondzorg Kliniek Timko

Neem voor vragen over het aanmeten van een kunstgebit contact op via 040 236 4711 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Afspraken maken Tand- en Mondzorg kliniek Timko

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten voor een kennismakingsafspraak. Tijdens dit consult bekijken we uw persoonlijke situatie en stellen we een behandelplan voor u op.

Openingstijden

Maandag – Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Lunchpauze: 12.30 – 13.30 uur

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ