Meer ervaringen op Klantervaringen.nl

Partiële gebitsprothese

Indien bij u één of meerdere tanden en kiezen ontbreken heeft dit nadelige gevolgen voor de functie van het bijten en kauwen en het esthetisch en cosmetisch aanzicht van uw gebit. Een partiële prothese biedt uitkomst voor deze problemen. U krijgt weer een volledig gebit door een partiële gebitsprothese te laten plaatsen bij Tand- en Mondzorg kliniek Timko. Een partiële prothese wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Geniet (weer) van:

Beter snijden en kauwen met uw tanden

Behandeling in een mooie kliniek in het centrum van Eindhoven

Een mooi, volledig gebit

Vertrouwelijke en persoonlijke zorg

Het behandelproces

Het maken en plaatsen van een partiële prothese gaat bij Tand- en Mondzorg kliniek Timko altijd in vier stappen:

Stap 1: afdruk maken

Tijdens de eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw kaken om de partiële prothese precies op maat te maken. Ook bespreekt u de vorm en kleur van uw tanden. Vervolgens worden de afdrukken worden naar een tandtechnieker gebracht. De tandtechnieker zal een wasopstelling (proef opstelling) maken van de partiële prothese.

Stap 2: passen wasopstelling

U komt weer terug naar uw tandarts en zal deze wasopstelling passen. Het kan zijn dat uw tandarts nog correcties wil doorvoeren. Na eventuele correcties zal de tandtechnieker de definitieve volledige prothese gereed maken.

Stap 3: plaatsing van prothese

Tijdens de laatste afspraak plaatst de tandarts de partiële prothese. Wanneer u voor het eerst een nieuwe prothese draagt is de kans groot dat u gevoelige en pijnlijke plekjes op het tandvlees krijgt. Uw tandvlees moet aan de prothese wennen. De tandarts kan de prothese op bepaalde plekken wegslijpen zodat de druk op uw tandvlees minder wordt en de pijnlijke plekjes verdwijnen.

Stap 4: controle

Na het plaatsen van welke soort prothese dan ook, zal u na ongeveer 1-2 weken terug moeten komen. Uw tandarts bespreekt met u het gebruik en controleert de prothese. En past de prothese daar waar nodig is eventueel aan. Wanneer u voor het eerst een nieuwe prothese draagt is de kans groot dat u gevoelige en pijnlijke plekjes op het tandvlees krijgt. Uw tandvlees moet aan de prothese wennen. De tandarts kan de prothese op bepaalde plekken wegslijpen zodat de druk op uw tandvlees minder wordt en de pijnlijke plekjes verdwijnen.

[wpseo_breadcrumb]

Voordelen van een partiële prothese

Een partiële prothese vervult meerdere functies tegelijk. Zo worden de tanden en/of kiezen vervangen en worden tegelijkertijd de overgebleven eigen tanden en kiezen beschermd. Ook zorgt de partiële prothese ervoor dat de overgebleven eigen tanden en/of kiezen niet gaan verschuiven of scheef gaan groeien.

Een frame- of plaatprothese

Voor het vervangen van ontbrekende tanden of kiezen plaatsen wij zowel frame- als plaatprotheses. De plaathypothese blijft op de juiste plek door een plaat van kunsthars die op uw tandvlees of gehemelte rust. De frameprothese blijft zitten doordat u deze in slotjes of ankertjes klikt die de tandarts op uw overgebleven tanden en kiezen plaatst. Zowel een plaatprothese als een frameprothese zit niet permanent vast in uw mond en kunt u zelf losmaken. De tandarts kan u adviseren over de meeste geschikte partiële prothese voor u.

Nazorg

Het schoonmaken van uw prothese is een dagelijkse bezigheid. Uw prothese kunt u reinigen met water en zeep of speciale reinigingsmiddelen. U kunt beter geen tandpasta gebruiken, dit is te schurend voor uw prothese. Spoel de prothese altijd met alleen water na. U doet er verstandig aan om de prothese in een kunststof bakje schoon te maken. Als u hem laat vallen is de kans kleiner dat de prothese beschadigt. Nu dat u geen eigen tanden in de mond meer heeft wil niet zeggen dat u uw mond niet meer hoeft te poetsen. Poets uw kaak en tong met een gewone tandenborstel.

Wanneer uw prothese niet meer past

Past uw prothese niet meer na verloop van tijd? Uw tandarts kan uw prothese weer passend maken. Indien uw kaakbot is geslonken kan de prothese worden opgevuld (rebaising).

Maak een afspraak

Kom langs bij onze tandarts en prothese specialist voor een consult. Er wordt een behandelplan opgesteld op basis van de status van uw gebit.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Openingstijden

Maandag – Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Lunchpauze: 12.30 – 13.30 uur

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ