Meer ervaringen op Klantervaringen.nl

Timko Kids

Dit is Timo, ons poetsmonster! Timo laat graag de kinderen zien hoe je de tanden en kiezen moet poetsen. Maar ook mag je de tanden en kiezen van Timo poetsen, hoe leuk is dat!

Een bezoek bij tandarts kan je een beetje spannend vinden, maar dat hoeft niet. Als je maar een beetje van te voren weet, wat er gaat gebeuren.

Timo neemt je mee

Allereerst gaan we een kijkje nemen in de behandelkamer, mogen we de tandarts een handje geven en op die grote stoel klimmen. Op die stoel zitten allemaal knopjes, slangetjes, grote lamp, een mooi waterfonteintje. Dat is wel een beetje gek, waar is dat toch allemaal voor?

Het water is nodig om te spoelen. De knopjes zijn nodig om de stoel te laten bewegen, die kan omhoog en omlaag. En door de lamp, kan de tandarts de tanden en kiesjes beter zien. En op die slangen zit een klein zuigertje, dat maakt een beetje herrie. (geluidfragment zuiger?) Net zoals wanneer mama de stofzuiger aan zet. Dat zuigertje doet eigenlijk het zelfde, het zuigt het speeksel en water weg in de mond. Dat is een beetje raar en vreemd gevoel, soms gaat je wang of tong tegen de zuiger aan. Net als wanneer je je hand tegen de stofzuiger aan doet. Het doet geen pijn, maar wel een beetje raar misschien.

Maar de allereerste keer dat je in de grote stoel gaat zitten, wil de tandarts de tandjes en kiesjes goed bekijken en controleren. Hij doet dit met een spiegeltje en zal met zijn vinger langs de mond en tandjes gaan. Tellen hoeveel tandjes en kiesjes je al hebt en of ze goed gepoetst zijn. De tandarts wil liever geen stukjes appel en boterhammen zien. Als het er goed uit ziet vertelt de tandarts dit aan jou. Misschien wil de tandarts toch ook de tandjes beter bekijken en voelen, dit doet hij met een haakje, soort van vorkje maar dan maar met 1 steeltje in plaats van 4. Zo dit was wel genoeg voor de eerste keer vind je niet? Zullen we dan nu naar die knappe mevrouw gaan om een speelgoedje uit te zoeken?

Oja en niet vergeten om over 6 maanden terug te komen! Als we goed poetsen en iedere 6 maanden op controle komen, kan de tandarts de tandjes en kiesjes goed in de gaten houden. Want de tandarts wil dat jij gezonde tandjes en kiesjes hebt.

Maar wat we je ook willen vertellen, soms poetsen we heel goed, gaan we iedere 6 maanden op controle en krijgen we toch een klein beetje pijn of is er toch iets aan de hand. Dan moeten we ook echt naar Timo en de tandarts. Want hoe eerder we gaan, hoe sneller het voorbij is. De tandarts zal altijd goed vertellen wat er aan de hand is en wat de tandarts gaat doen. Als je naar de tandarts gaat hoeft het geen pijn te doen, soms voel je een prikje en dat doet misschien heel even pijn, maar die pijn is niet zo erg als je met je knie op de straat valt. De pijn gaat altijd weer weg. En als de tandarts je wilt helpen, zal je veel geluiden horen, maar ook geluiden doen niet pijn. Zoals de zuiger of het boortje waar de tandarts mee boort. De boormachine van papa maakt super veel herrie en is veel groter. De boor van de tandarts is een innie mini kleine boor en maakt een beetje herrie en trilt. En als de tandarts klaar is weet ik zeker dat Timo super trots op jou is!

Bereid de kinderen goed voor, leg goed uit waarom en waarvoor er goed gepoetst moet worden en dat het belangrijk is om op controle te komen.
Straf kinderen niet voor hun emotie, neem de tijd en besteed aandacht voor dit onderwerp. Beloon ze voor goed gedrag en ben consequent met het helpen van het poetsen.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Openingstijden

Maandag – Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ