Meer ervaringen op Klantervaringen.nl

Wortelkanaalbehandeling

Iedere tand en kies bestaat uit 1 of meer wortels. Het kan zijn dat het zenuwweefsel  in de wortel ontstoken is. Dit kan door tandbederf of een trauma. Ontstoken tandweefsel is niet omkeerbaar en zal moeten worden behandeld, indien je niet wilt dat de tand of kies verloren gaat of dat de ontsteking verder het kaakbot treft.

De behandeling zal in het algemeen in 2 zittingen verlopen. Dat tandarts van Timko zal op de eerste afspraak de tand of kies openen. Het zenuwweefsel verwijderen en het wortelkanaal reinigen en desinfecteren, gepaard met een medicament te plaatsen. De tand of kies zal worden afgesloten met een tijdelijke vulling. Op de 2e zitting binnen 10 dagen wordt de tand of kies weer geopend, gereinigd en gedesinfecteerd. De wortelkanalen worden met een wortelkanaal cement afgesloten en een opbouw van de tand of kies wordt gemaakt.

Men moet zich realiseren dat wanneer een tand of kies een wortelkanaabehandeling is ondergaan dat deze tand of kies naderhand zwakker is geworden en er een groter risico aanwezig is voor het ontstaan van een breuk. Het advies is in het algemeen wel de tand of kies te versterken door middel van het plaatsen van een kroon of brug. De tandartsen van Timko zal u de resultaten van de behandeling bespreken en een advies geven.

Vragen of liever telefonisch contact?

Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Openingstijden

Maandag – Donderdag: 9.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ