Spoed Tandarts regio Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel

De Eindhovense Tandartsen Vereniging is de verzameling van tandartsen gevestigd in Eindhoven, Son & Breugel en Nuenen. Deze vereniging heeft als voornaamste doel de avond- en weekenddienst (nooddienst) goed te organiseren. Mensen uit Eindhoven , Son en Breugel of Nuenen zonder eigen tandarts of mensen met een tandarts die lid is van de Eindhovense Tandartsen Vereniging, kunnen gebruik maken van de dienst.

Noodgeval binnen openingstijden

Indien er sprake is van een noodgeval, dan kunt u binnen de openingstijden van Timko terecht bij onze spoedtandarts. Hiervoor kunt u doordeweeks (voor 18:00) bellen met 040 236 4711.

Noodgeval buiten openingstijden

Heeft u in de avond of in het weekend met spoed een tandarts nodig? Neem contact op met de dienstdoende spoedtandarts van de Eindhovense Tandartsen Vereniging. Bel met 0900-54377451.

Richtlijnen voor spoed

De Eindhovense Tandartsen Vereniging hanteert de volgende richtlijnen; 

Nadat u 0900-5437745 heeft gebeld, wordt u door de centrale computer doorgestuurd naar de desbetreffende dienstdoende tandarts. Deze tandarts hoeft niet in de praktijk te zijn. Het kan zijn dat u doorverwezen wordt via een antwoordapparaat. In dat geval hoort u via het antwoordapparaat hoe u verder moet handelen. De tandarts is niet standaard in de praktijk aanwezig na 17:00 uur en tussen 22:00 en 08:00 is de tandarts alleen bereikbaar voor nabloedingen en ongevallen.

Uitgevallen vullingen, kronen, noodvullingen zijn geen spoedgeval, die door de dienstdoende tandarts gezien moet worden, deze kunnen tot de volgende werkdag wachten.

Na het aanhoren van uw probleem, probeert de tandarts de ernst van uw klacht in te schatten. Bij een minder ernstige klacht kan het zijn dat enkel aangeraden wordt te wachten tot uw eigen tandarts weer beschikbaar is, eventueel met het advies een pijnstiller te nemen. Lijkt het ernstiger, dan wordt een afspraak gemaakt in de praktijk van de dienstdoende tandarts.

Betaling van de behandeling

De nooddienst dient altijd contant afgerekend te worden. Zorg er dus voor altijd genoeg contant geld bij te hebben. Wat precies de kosten zijn, hangt af van de behandeling. Bij grotere behandelingen kunnen de kosten oplopen tot 200 euro. U moet alleen zelf zorg dragen voor het indienen van uw nota naar uw verzekeraar.

Heeft u het recht op een vergoeding vanuit uw verzekeraar dan zult u die conform uw polisvoorwaarden ook terug krijgen. Verder dient u altijd een legitimatiebewijs en verzekeringspas mee te brengen.

Dienstdoende spoedtandarts

In Eindhoven bestaat er geen centrale tandartsenpost voor spoed. Waar u behandeld wordt, hangt af van welke tandarts er dienst heeft. De behandeling zal plaatsvinden in de eigen praktijk van die tandarts.

Omdat de spoeddienst voor de regio Eindhoven, Son en Breugel en Nuenen geldt, is het mogelijk dat de praktijk niet altijd bij u in de buurt ligt. Bel 0900-5437745 om de dienstdoende spoedtandarts te spreken.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.30uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur (op afspraak)

Telefoonnummers

Regulier: 040 236 4711

Nooddienst: 0900 – 543 7745

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ