Tandenpoetsen voor de allerkleinsten

 In Blogberichten

Een gezond melkgebit zorgt voor een goede basis van het volwassen gebit. Een goede verzorging is daarom van groot belang vanaf dat het eerste tandje is doorgekomen. Lees in dit blog hoe u het gebit van uw kleintje gezond kunt houden.

Kindertandenborstel

Speciaal voor de allerkleinsten zijn er kindertandenborstels. Deze hebben een kleinere kop een zachtere haartjes. Om het tandenpoetsen nog leuker te maken zijn ze bovendien verkrijgbaar in allerlei kleuren, met de leukste designs en favoriete figuren zoals Cars, Elsa en Jip & Janneke.

Kindertandpasta

Omdat teveel fluoride niet goed is voor jonge kinderen is er speciale kindertandpasta. Deze bevat minder fluoride en is verkrijgbaar in allerlei smaken. Op de verpakking van de tandpasta staat aangegeven voor welke leeftijd de tandpasta geschikt is. Vanaf 5 jaar kan uw kind met volwassen tandpasta poetsen.

Het poetsen

Maak bij het poetsen kleine heen-en-weergaande bewegingen. Verzorg, wanneer nog niet alle tanden zijn doorgebroken, ook het tandvlees op de plekken waar nog tanden moeten doorkomen. U verwijdert zo schadelijke resten en verzacht het ongemak van doorkomende tanden.

Leer uw kind de juiste manier van poetsen door samen te oefenen. Het is aan te raden om tot 10 jaar de tanden na te poetsen om er zeker van te zijn dat alles goed schoon is.

Neem de tijd

Vaak wordt tandenpoetsen even tussendoor gedaan. Het is echter belangrijk om de tijd te nemen. Begin achteraan bij de kiezen en poets via de voortanden naar de andere kant van de mond. Poets rustig de bovenkant van de tanden en kiezen, de binnenkant en de buitenkant en vergeet niet goed na te spoelen.

Heeft u vragen over de verzorging van een kindergebit of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze tandarts.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ