Wittere tanden? Zo krijgt u het voor elkaar

 In Blogberichten

Laten we eerlijk zijn: mooie witte tanden zien er mooier uit dan een gebit dat is verkleurd. Veel mensen denken dat het krijgen van witte tanden een moeilijke klus is, maar eigenlijk is het best eenvoudig. Met deze drie handige tips lukt het om binnen no-time (weer) zichtbaar wittere tanden te krijgen.

Begin met een goede mondverzorging

Het klinkt misschien wel voor de hand liggend, maar waar: wittere tanden beginnen bij een goede mondverzorging. Met tandpasta, mondspoeling, kauwgom en door te flossen voorkomt u namelijk dat suikers worden omgezet in zuren. Zuren veroorzaken tandplak (een geel laagje). Voor het behoud van witte tanden, is het dus belangrijk om zo veel mogelijk te voorkomen dat deze zuren tandplak te veroorzaken. Poetsen, flossen en spoelen maar!

Vermijd zoveel mogelijk koffie, thee, rode wijn en snoep

De makkelijkste manier om witte tanden te behouden is het zo veel mogelijk vermijden van zwarte koffie, thee, rode wijn, snoep en het roken van sigaretten. Hoewel koffie en thee heerlijk zijn om mee wakker te worden, zijn ze voor tanden een ware nachtmerrie. Ditzelfde geldt voor sigaretten, snoep en rode wijn: allemaal laten ze een aanslag achter op uw gebit. Toch verzot op een rood wijntje tijdens het eten? Of heb je écht een kop koffie nodig om wakker te worden? Geniet, maar doe dat wel met mate.

Tanden bleken

Het bleken van tanden is de meest effectieve manier om snel een wit gebit te krijgen, mits dit veilig gebeurt. In sommige winkels en webshops zijn bleekproducten te koop waarvan het blekende middel (waterstofperoxide) op het tandvlees terecht kan komen. Dat kan pijn veroorzaken, maar kan ook schade aanrichten door een (te) hoge concentraties peroxide.

Als u uw tanden wilt bleken, doe dat dan altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist. De tandartsen van Tand- en Mondzorg kliniek Timko hebben hier ervaring mee en helpen u graag.

Afspraak maken
close slider

Maak een afspraak

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ